Redskaper til frukt og grønnsaker
Avokado-kutter

Avokado-kutter gjør det enkelt å åpne og
skjære en avokado.

Med kutteren kan du få ut frukt-kjøttet i fine biter.

Frukt-kjøttet er ferdig til å spises.
Eller du kan blande det i en salat.

Flaske med plass til smak for vannet.
Filter-bunnen holder smakene på plass.

Vannet får smak av grønt.
Agurk-skiver passer godt sammen med sitron-melisse og mynte.

Her ser du agurken og de grønne urte-bladene.
Tynne skiver gir mer smak.

Spiral-kutteren lager strimler
av lett-kokte eller myke grønnsaker.

Du skal bare vri lokket for å lage spiraler av grønnsakene.
Du kan også vri
lange grønnsaker for hånd.

Forskjellige rå eller lett-kokte grønnsaker i spiraler.
De kan erstatte pasta.
Det ser jo fristende ut!

Matboks med avdelinger
gjør at de ulike tingene
ikke roter seg sammen.

Flere ulike ting i matboksen
gjør ofte maten mer fristende å spise.

Her er matboksen ferdig.
Den lille gaffelen gjør det
enklere å spise egget.

Grønnsaks-kutter med lokk.
Lokket presser grønnsaken mot en rist.
Risten skjærer.
Bitene fallet i boksen nederst.

Agurken ligger på risten.
Snart skal lokket trykke den gjennom risten.

Nå er agurken i biter.
Det var enkelt å skjære agurken i terninger.
Mange grønnsaker kan kuttes i terninger med en slik kutter.

Eplekutteren har to stødige håndtak.
Eplekutteren skal du trykke gjennom eplet.

Eplekutteren er klar til å bli
trykket gjennom eplet.

Ferdig! Eplet er skåret i båter.
Nå kan du spise båtene
eller ta båtene i matpakken
eller i en salat.

Du må vaske eller skylle frukt og grønnsaker
før du bruker dem.
Gode vaske-brett og vaske-børster gjør det lett
å skrubbe og skjære.

Det fins gode skrelle-kniver for spesielt rot-frukter. Med en skrelle-kniv
kan du også lage tynne skiver
av en rotfrukt.

Det fins skjære-kniver
som er ment for tomater
og andre bløte grønnsaker.
De skjærer lett og rett.